av_sofronie_saharov.jpg (22,600 bytes)
Pr. Sofronie Saharov
(1896-1993)
"Este esențial să citim Evanghelia, cu care nu se poate compara nicio alta carte. Apoi, viața noastră va fi construita pe Cuvântul lui Dumnezeu. Și, vom începe să ne gândim și să luam decizii în spiritul poruncilor divine. Cât este de frumos, atunci când cineva începe să gândească asemenea Creatorului acestei lumi!"
av_sf_ioan_gura_aur.jpg (28,433 bytes)
Sf. Ioan Gură de Aur
(347-407)
"Ce ziceţi, dragii mei? Nu vă revine vouă citirea Sfintei Scripturi, pentru că sunteţi prea ocupaţi? Vă spun însă că voi aveţi mai multă nevoie decât călugării. De fapt, ei sunt feriţi chiar prin felul lor de viaţă de multe lovituri ale diavolului. Iar voi, dimpotrivă, sunteţi în luptă, sunteţi expuşi neîncetat la noi răni. Cauzele de nerăbdare, de gelozie, de nelinişte, de descurajare, de vanitate vă înconjoară mereu. Duşmanul vostru lucrează continuu noi săgeţi împotriva voastră. Pentru aceasta, voi aveţi nevoie să găsiţi forţa voastră în Sfânta Scriptură
av_sf_efrem_sirul.jpg (35,694 bytes)
Sfântul Efrem Sirul
(306-373)
"A nu ști Scriptura e un neajuns pentru om, dar cel ce o cunoaște și o neglijează are un îndoit neajuns."

Despre proiect

Doamne ajută,

Acest demers aparține Asociației Ortodoxia Tinerilor.

Dragilor, prin acest mic proiect online am vrea să vă stârnim curiozitatea pentru Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură. Trăim într-o perioadă a istoriei omenirii în care avem la dispoziție milioane de bytes de informații în jurul nostru și mai ales cărți duhovnicești, cu sfaturi ale sfinților. Pe piață din România există astăzi mii de titluri de cărți ortodoxe, cu vieți de sfinți și cu sfaturile lor, dar toți sfinții, începând chiar de la apostoli și până la cei din contemporaneitate, au împlinit în viața lor cuvintele Scripturii.

Cuvintele sfinților sunt frumoase și adânci, dar cuvintele Scripturii, cuvintele lui Dumnezeu Însuși sunt mai presus de acestea precum este strălucirea soarelui de cea a lunii.

Parcă printre atâtea biblioteci și siteuri ortodoxe, am uitat să mai citim Scriptura, o considerăm poate mai puțin explicită pentru probleme actuale, mai puțin detaliată, mai grea, poate mai veche, poate cu un limbaj mai diferit... Dar asta doar pentru că n-o citim.

Citește Sfânta Scriptură și te vei îndrăgosti de ea! Citește zilnic măcar un capitol din Scriptură, cu atenție și răbdare, și vei vedea roadele în viața ta. Meditează asupra cuvintelor pe care le-ai citit. Recitește-le dacă e nevoie, chiar de mai multe ori. Un singur cuvânt al Scripturii îți poate lumina înțelesurile minții și chiar viața.

Scriptura e ca o scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu către noi cei care L-am părăsit, ajungând în tărămul păcatului. Fiecare citire și recitire îți amintește de Dumnezeu, ba chiar îl face viu pe Dumnezeu în inima noastră.

Am încercat să însoțim cuvintele Scripturii de o imagine din Creația lui Dumnezeu, unind astfel Cuvântul cu Creatura, adică pe Dumnezeu cel necreat cu Creația, așa cum dealtfel s-a întâmplat la Întruparea Fiul lui Dumnezeu, când în Iisus Hristos s-au unit Dumnezeu Sfânta Treime cu întreaga Creație văzută și nevăzută.


Dacă v-a plăcut un citat, dați click pe el și-l veți vedea așezat în contextul capitolului și acolo puteți citi mai departe.

Vei găsi în Scriptură toate răspunsurile la problemele și nedumeririle vieții tale, și mult mai multe. Nu te va dezamăgi. Acolo unde nu înțelegi, mergi la Sfinții Părinți sau la preoți și caută răspuns.

Ce frumoasă este Sfânta Scriptură! Câte milioane de suflete a modelat Dumnezeu prin ea.

Scriptura este Cuvântul lui Dumnezeu veșnic lucrător până la sfârșitul veacurilor!

Bucurați-vă!


Textul site-ului este preluat din Biblia sau Sfânta Scriptură cu aprobarea Sfântului Sinod, tipărită sub îndrumarea PF Teoctist.